Kosten

Kosten uitvaartNoodzakelijke uitgaven doen. Voor de meesten van ons geen favoriet gespreksonderwerp. Dat is waarschijnlijk helemaal het geval als het gaat om uitgaven rondom een uitvaart. Toch ontkomen we er samen niet aan om hierover te praten. Een afscheid organiseren, betekent namelijk kosten maken. Hoe deze uitpakken, verschilt per afscheid. Iedereen maakt namelijk andere keuzes.

Bijvoorbeeld voor het soort omhulsel, voor de plek of plekken van afscheid nemen én voor het aantal mensen dat wordt uitgenodigd. Daarnaast verschillen de tarieven per begraafplaats en per crematorium, net als het soort graf en de manier van asverstrooiing.

De opdrachtgever? Dat bent u

Als u mij vraagt om samen met u de uitvaart van uw naaste naar uw wens in te vullen, dan wordt u mijn opdrachtgever. Als opdrachtgever bent u niet alleen mijn aanspreekpunt, maar bent u ook verantwoordelijk voor het betalen van het afscheid. 

Wel verzekerd? Toch vrije keuze!

Een groot aantal mensen heeft een uitvaartverzekering. Geldt dit voor uw naaste ook? En wilt u toch graag OERafscheid benaderen voor de uitvaartbegeleiding? Dat is geen probleem. U bent namelijk niet verplicht om de uitvaart te laten regelen door de aan de uitvaartverzekering gelieerde organisaties. Tijdens een van onze eerste gesprekken leg ik u hierover graag meer uit.

Vast honorarium

Tot slot: hoe het budget voor het afscheid naar uw wens ook is, OERafscheid verrast u niet met verborgen toeslagen en werkt met een vast honorarium.