Kosten

Kosten uitvaartNoodzakelijke uitgaven doen. Voor de meesten van ons geen favoriet gespreksonderwerp. Dat is waarschijnlijk helemaal het geval als het gaat om uitgaven rondom een uitvaart. Toch ontkomen we er samen niet aan om hierover te praten. Een afscheid organiseren, betekent namelijk kosten maken. Hoe deze uitpakken, verschilt per afscheid. Iedereen maakt namelijk andere keuzes.

Bijvoorbeeld voor het soort omhulsel, voor de plek of plekken van afscheid nemen én voor het aantal mensen dat wordt uitgenodigd. Daarnaast verschillen de tarieven per begraafplaats en per crematorium, net als het soort graf en de manier van asverstrooiing.

De opdrachtgever? Dat ben jij

Als je mij vraagt om samen met jou de uitvaart van jouw naaste naar jouw wens in te vullen, dan word jij mijn opdrachtgever. Als opdrachtgever ben je niet alleen mijn aanspreekpunt, maar ben je ook verantwoordelijk voor het betalen van het afscheid. 

Vast honorarium

Tot slot: hoe het budget voor het afscheid naar jouw wens ook is, OERafscheid verrast je niet met verborgen toeslagen en werkt met een vast honorarium.